Familiepakke mobil

Familiepakke mobil

Å velge et familieabonnement eller et mobilabonnement slik at du kan få familierabatt, kan være et smart valg av mange grunner. I denne guiden vil du finne all nødvendig informasjon om familieabonnementer og hvordan de kan være fordelaktige for din familie.

Få med deg det viktigste!

  • Familieabonnementer gir rabatter når flere abonnementer er samlet på én konto, noe som kan redusere kostnadene sammenlignet med individuelle abonnementer.
  • Én hovedabonnent kan administrere alle abonnementene, inkludert fakturering og dataoversikt for hver bruker, noe som forenkler administrasjonen for hele familien.
  • Muligheten til å dele data og inkludere flere medlemmer på samme abonnement gjør det praktisk for familier eller grupper å maksimere nytten av tilgjengelige ressurser.
  • Familieabonnementer kan inkludere ekstra funksjoner som foreldrekontroll for å begrense barnas mobilbruk og andre tjenester som kan være nyttige for å optimalisere familiens kommunikasjonsbehov.

Dette får du i et familieabonnement

Flere leverandører, som OneCall, Talkmore, Telia og Telenor, tilbyr mobilabonnement med familierabatt. Et familieabonnement gir deg fordeler ved å samle flere mobilabonnementer hos samme leverandør.

Selv om det kalles familieabonnement eller familiepakke, er det ikke nødvendig å være i slekt for å dra nytte av disse fordelene. Leverandører ser ikke på slektskap, så du kan like gjerne inkludere venner og kolleger i abonnementet.

Hvis du vurderer å bruke en familiepakke sammen med personer utenfor din familie, er det noen viktige ting å huske på:

  • En av dere må stå som hovedabonnent og er ansvarlig for å motta og betale fakturaene for hele familien.
  • Hovedabonnenten får også tilgang til en oversikt over databruken til hvert medlem, og kan administrere eventuell overføring av data.

Dette kan være upraktisk hvis flere voksne bor i forskjellige husstander og ønsker å ha individuell kontroll over fakturaer og databruk.

Faktorer du bør undersøke nøye

Hva som inngår i et familieabonnement kan variere mellom leverandører, så det er viktig å undersøke flere faktorer. Her er noen nøkkelområder å vurdere:

Rabatter og fordeler

Hvilke fordeler oppnår du ved å samle flere abonnementer? Dette kan inkludere forsikringer og ulike rabatter. Ofte betaler hovedabonnenten full pris, mens andre medlemmer får rabatt.

Antall medlemmer

Hvis dere er mange som vil bruke familieløsningen, bør du sjekke hvor mange medlemmer hver leverandør tillater i en familiepakke.

Fakturaoversikt

De fleste tilbydere har løsninger der alle kostnader kan samles på én faktura, noe som gjør det lettere å holde kontroll på utgiftene. Sjekk om dette er tilgjengelig hos din leverandør.

Data Rollover

Mange abonnementer gir mulighet til å overføre data mellom medlemmene og fra en måned til neste måned. Hvis dette er viktig for deg, bør du undersøke hvilke muligheter som finnes.

Abonnementer for barn og unge

Det finnes mange alternativer for barn og unge under 18 år. Vi anbefaler at du undersøker hva som vil være best for din familie, og vær oppmerksom på at noen familiepakker ikke gir de samme fordelene til medlemmer under 18 år.

Dette er fordelene med mobilabonnement for hele familien

Hvis flere i familien bruker mobiltelefon, kan et familieabonnement være en smart løsning som gir mange fordeler. Her er noen av de viktigste:

Spar penger

En av de største fordelene med et familieabonnement er at det gir rabatter når du legger til flere abonnementer på samme konto. Dette kan hjelpe familien med å spare penger sammenlignet med å ha separate abonnementer.

Deling av mye data

Muligheten til å dele data mellom medlemmene gir stor frihet og fleksibilitet, slik at alle kan bruke internett uten bekymringer for å gå tom for data.

Fri tale SMS/MMS

De fleste familieabonnementer inkluderer ubegrenset antall samtaler og tekstmeldinger, noe som betyr at familiemedlemmene kan kommunisere fritt uten ekstra kostnader.

Enkel administrasjon

Familieabonnementer gjør det enklere å administrere alle familiens abonnementer på én konto. Dette gjør det lettere å håndtere regninger, overvåke forbruk og gjøre nødvendige endringer.

Foreldrekontroll

Mange familieabonnementer tilbyr også foreldrekontroll-funksjoner, som gir foreldre muligheten til å begrense tilgangen til visse tjenester eller overvåke barnas bruk av mobil på. Dette er en effektiv måte å få full kontroll på.

Ubegrenset data med familieabonnement i utlandet

Bruken av ditt mobilabonnement i utlandet varierer betydelig avhengig av om du befinner deg i et EU/EØS-land eller utenfor. Dersom du er utenfor EU/EØS, må du være oppmerksom på at det vil forekomme egne priser fra operatør til operatør.

I henhold til EU-avtaler og felles regler, skal du kunne bruke abonnementet ditt på samme måte som hjemme når du er i et EU/EØS-land. Dette betyr at du har fri tale, SMS og MMS som normalt.

Du vil også, som regel, få med en stor del av dine GB data. Her er det forskjeller mellom operatørene; noen lar deg ta med hele kvoten, mens andre gir deg kun minimumsmengden som er spesifisert i regelverket.

Vær oppmerksom på at du fortsatt må betale for å ringe fra Norge til et EU-land, selv om det er gratis å motta samtaler fra EU-land til Norge.

Dine ubegrensede data påvirkes heller ikke når du reiser innenfor EU/EØS-området.

Ofte stilte spørsmål

Hva er en familiepakke?

En familiepakke er et mobilabonnement som lar flere familiemedlemmer dele samme konto. Det inkluderer vanligvis rabatter, mulighet for å dele data, ubegrenset samtaler og SMS, samt enkel administrasjon. Familiepakker kan også tilby foreldrekontrollfunksjoner for å overvåke barnas mobilbruk.

Hva er Familierabatt på familieabonnement?

Familiebonus eller familierabatt belønner familier som forblir lojale mot sin mobiloperatør og har flere tjenester fra samme selskap. Dette kan inkludere rabatter og ekstra fordeler, som for eksempel redusert månedsavgift eller mer data.

Hva er familieabonnement?

Et mobilfamilieabonnement forener flere familiemedlemmer under én praktisk avtale. Dette innebærer ikke bare deling av en felles datapakke, men også friheten til å kommunisere ubegrenset seg imellom uten ekstra kostnader.

Hva inkluderer i et familieabonnement?

Et familieabonnement inkluderer ett hovedabonnement og opptil fire tilleggsabonnementer som kan brukes av familiemedlemmer. Hovedabonnementet har en fast månedspris som dekker data, samtale, SMS og MMS for alle abonnementene i pakken.

IMG_2161 (1)

«Vårt mål er å hjelpe deg og din bedrift med å finne riktig og kostnadsbesparende mobilabonnement»

Har du noen spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål dersom det er noe du lurer på. 

Følg oss

Kom i gang her

Du kan fylle ut skjemaet helt uforpliktende

Kom i gang her

Du kan fylle ut skjemaet helt uforpliktende

Før du går...

La oss ringe deg, slik at du får det beste tilbudet fra flere operatører!

Ved å sende skjemaet godtar du at Bedriftsabonnement skal kunne gi meg et personlig tilbud, og at leverandøren behandler mine persondata basert på mine valg

Spørsmål og svar

Bedriftsabonnement har vanligvis en del en del tilleggstjenester som man ikke finner i vanlige abonnement for privatpersoner. Disse er funksjoner som slik som for eksempel sentralbord og hovednummer, som gjør det mer lettvint for kunder å ringe til bedriften, og som gjør det mulig for bedriften å viderekoble samtalen til rette vedkommende.

Bedriftsabonnement gir bedriften et mer profesjonelt image når kunder ringer til bedriften. De gjør også livet enklere for de ansatte ettersom kommunikasjonen, både internt og eksternt, forenkles.

Noen av de viktige komponentene som inngårt i bedriftsabonnement, foruten selve telefonabonnementet er bedriftsnett-tjenestene som vanligvis blant annet inkluderer sentralbord, mobil app, bedriftskatalog, hovednummer, menyer, telefonkø-systemer, talemeldinger, svargrupper, alternative visningsnummer, rapportering og mer.

Når du bestemmer deg for et bedriftsabonnement bør du ta i betraktning bruksmønsteret til dine ansatte og hvor mye data hver av disse trenger å bruke. En annen viktig ting å vurdere er hvilke funksjonaliteter som inkluderes i bedriftsnettet, hvilke du eventuelt trenger, og hvor mye disse koster. En annen ting å tenke på er hvilke systemer du bruker internt til kalender og lignende dersom du har planer om å integrere dette med bedriftsnettet.

Mange bedriftsnett kan integreres med kalendere og andre funksjoner. For eksempel er det vanlig å synkronisere bedriftsnett med Microsoft Outlook slik at bedriftsnettet automatisk kan oppdateres med tanke på hvem som til enhver tid er lister som tilgjengelig i kalenderen sin.